neděle 6. října 2013

Real Tips - Vykouzli skvělé líčení s PIGMENTY!



Hezký den,

dnes bych vám ráda pověděla něco o barevných pigmentech, které se dají využít mnoha způsoby. Jedná se o jemný sypký prášek, který má hebkou strukturu a nejčastěji se prodává v malé plastové lahvičce se sítkem. Tento prášek slouží ke zvýraznění očí, rtů nebo třeba i nehtů. Rozdíl oproti klasickým očním stínům však není pouze ve variabilitě produktu, ale pigmenty mají zároveň i velmi syté barvy a z hlediska pigmentace je i jedna vrstva silnější než třeba tři vrstvy očních stínů. Dále je tu také možnost kombinovat několik barev dohromady anebo vytvářet zajímavé přechody barev
Letošním hitem se například stal „ombré“ přechod, o kterém vám napíši zase příště. Pokud budete volit pigmenty jako oční stíny, doporučila bych vám použít bázi pod oční stíny (výborně poslouží například ta od Artdeco - viz foto) nebo alespoň make-up na oční víčka pro větší trvanlivost. Dobré je také nanášet samotný make-up a pudr až po aplikaci pigmentů, jelikož se vám může stát, že budou mírně prášit a vy potom budete mít barvu i na nechtěném místě.
K aplikaci pigmentů ideálně poslouží sada Starter set, která se zaměřuje přímo na líčení očí. Díky pěti štětcům vytvoříte přesné detaily, budete mít možnost konturování a zvýraznění nebo naopak dosáhnete barevných přechodů a postupného ztrácení barvy u obočí. Sada obsahuje i panoramatické pouzdro k snadnému vyjmutí požadovaného štětce. Pigmenty můžete smíchat také s čirým lakem na nehty (stačí pár kapek laku na alobal a do toho jen zamíchat trochu pigmentu) anebo nanést čirý lesk na rty a potom jen mírně vklepat pigment do lesku. Vychytávkou je taktéž zvýraznění tvářenky. Pokud je v tónu který je nevýrazný, stačí přimíchat jen pigment a budete mít krásná líčka.


                                                                                                                      Ema


Žádné komentáře:

Okomentovat