pátek 18. října 2013

REAL TIPS: COVER A BLEMISH (zakrývání nedokonalostí)




Ať už je to jakákoliv vada v podobě jizvy, červených skvrn, pupínků a podobně - každý má jistě něco, co by chtěl nechat jednoduše „zmizet“.  Se správnou technikou, pomůckami a trochou trpělivosti ustoupí i ty nejotravnější vady do pozadí. Teď už jen stačí povědět, jak na to... 

K vytvoření povrchu vhodného k zakrývání nežádoucích jevů na kůži stačí jen po obličeji (nebo na těle) rozetřít slabou vrstvu tónovacího nebo hydratačního krému za pomoci stippling brush.

1.      Pro zakrytí nedokonalostí si vyberte dlouhotrvající korektor jako je například novinka DreamTone od Lancome. Seženete ho ve třech odstínech a s ohledem na typy a tóny pleti definovala značka Lancome tři pigmentové profily. A jak si vybrat ten správný odstín pro vás? Naberete si jen velmi malé množství korektoru a jemně ho vklepete na zadní stranu zápěstí. Naberte si korektor z ruky štětcem accent brush a  jemně jím překryjte třeba začervenalou kůži. Pokud se korektor liší o více než jeden odstín, zkuste použít jinou barvu.

2.      Ke sjednocení barvy ponořte konce štětce duo-fiber eye brush do transparentního sypkého pudru a následně ze štětce oklepte přebytek pudru. Lehce přepudrujte nedokonalosti a jemně pudr štětcem zapracujte i do okolí. Rozhodně to neuspěchejte, korektor potřebuje trochu času, aby zoxidoval a vstřebal se do pokožky. Pro tento krok bych vám doporučila transparentní pudr značky Dermacol, který seženete ve dvou odstínech podle typu pleti.

Opakujte kroky 1 a 2. Znovu naneste tenkou vrstvu korektoru, transparentní pudr a všechny nedokonalosti zůstanou skryté.

Tip: Pokud je vada viditelně světlejší nebo tmavší než okolní kůže, použijte stippling brush a jemně nanášejte make-up do té doby, než dosáhnete jednolité barvy. Na závěr jen stačí znovu přepudrovat.

A jak zakrýváte nedokonalosti na pleti vy?

                                                                                                                      Ema

Žádné komentáře:

Okomentovat