pondělí 10. června 2013

Jak se starat o štětce?

JAK SE STARAT O ŠTĚTCE?
I když jsou Real Techniques štětce velmi kvalitní, je důležité, se o ně pečlivě starat. Čištění štětců je z hygienického hlediska velmi podstatnou rutinou, která je velmi jednoduchá a nezabere více než pět minut. Hlavní pomůcka při čistění je tzv. "brush cleanser", který nabízí téměř každá lepší kosmetiská značka. Aplikujte ho na papírový ubrousek a poté do něj krouživými pohyby otírejte štětec. Tento způsob by se měl provádět pokaždé po použití štětce. Pokud chcete štětec vyčistit do hloubky, naneste na štětec šampon (nejlépe dětský) proměte, opláchněte vodou a poté nechte volně uschnout. Tento postup je doporučeno používat jednou týdně. 

Kvalitní štětce jsou dlouhodobou investicí, správný brush cleanser vám je pomůže udržet ve skvělé kodici a poskytne ochranu před případným znehodnocením.
Volba "brush cleanser" závisí na struktuře štětce a na materiálu, z kterého je vyroben.(produkty Real Techniques jsou vyrobeny z prvotřídních syntetických taklonových vláken) Důležité je, aby vámi vybranému čističi, nechyběly antibakteriální vlastnosti. Při používání štětců se ukládají nečistoty a bakterie mezi štětiny, které neodstraníte jinak, než kvalitním vydezinfikováním. Zvláště zvýšenou péči věnujte štětcům určeným k nanášení rtěnek. Při nepravidelném číštění může dojít k zatvrdnutí a tím k trvalému poškození produktu.

Jaký "BRUSH CLEANSER" doporučujeme?
MAC brush cleanser - ZDE - 225 ml - cena: cca 300-350 Kč
SEPHORA - Daily brush cleaner - ZDE - 60 ml - cena: cca 200 Kč
MUFE - Purifing Brush Cleanser - ZDE - 210 ml
CLINIQUE - Brush cleanser - ZDE - 236 ml -cena: cca 300 Kč

2 komentáře:

  1. dobrý den a jaký cleaner brush by jste doporučili k přírodním štětinám?

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    přírodní štětiny jsou svojí strukturou velmi podobné stavbě lidských vlasů. Proto je důlěžité dbát primárně o jejich hydrataci, kterou docílíte, jak jsem zmiňovala výše, čištěním pomocí dětského šampónu.Čas od času můžete štětce opláchnout např. v olivovém oleji. Většina cleanserů obsahuje velké množství alkoholu a chemikálií, což může u přírodních štětin způsobit polámání a následně znehodnocení.

    Pokud bych měla vybrat jeden cleanser, který je k přírodním štětinám šetrnější, byl by to určitě tento od značky BeautySoClean.
    Sehnat se dá v ceně okolo 400 Kč,
    a online ho můžete nakoupit například zde:http://www.feelunique.com/p/BeautySoClean-Conditioning-Brush-Cleanser-125ml

    OdpovědětVymazat